Havi hírek
2018. September 16. Sunday - 11:14:59 -- Kultúra -- 0

24.HU

– … Mészáros, te megölsz engem! Én ezt nem tudom végigcsinálni

– Mariska, ne hisztizz, olvasd át a szöveged!

– Dehogy olvasom, majd te mondd meg, hogy hova álljak, hova nézzek, és akkor tudni fogom. Most visszamegyek a szállodába… Miért van itt ilyen hideg?

– Mariska, minden fűtőtest rád van irányítva, mindenki majd megsül.

– Én fázom.

– Itt az Ildi. Bejöhet? Közös jelenetetek lesz.

Tovább a 24.HU oldalára...2018. September 16. Sunday - 11:07:17 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Zoom.hu

Meglepő inflációs adatokat közölt a KSH a héten: az adatokból kiderül, azon termékek drágulnak, amelyek nagyobb súllyal szerepelnek a szegényebbek fogyasztói kosarában. Ezek között volt olyan, ami 20 százalékkal került többe, mint egy évvel korábban.

Augusztusban 3,4 százalékon ragadt be az infláció, ami némi meglepetést okozott még az elemzőknek is, ugyanis ők már az áremelkedés ütemének csökkenésére számítottak. A jó hír az, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik. Ám nemcsak az stratégák számára – makroszemüvegen keresztül – voltak meglepőek az augusztusi adatok, hanem bármely egyszerű fogyasztó számára is.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. September 16. Sunday - 10:48:50 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Zoom.hu

A Facebookon írt arról Ács volt polgármestere és a Momentum 2018-as országgyűlési képviselőjelöltje, Lakatos Béla, hogy a nyílt utcán megverték és kórházba került – olvasható a Mércén.

A lapnak Lakatos elmondta, hogy egy szóváltást követően miközben szállt be a kocsijába, egy férfi lapáttal arcon ütötte, egy másik pedig közben a tarkójára vágott két ütést. Az erősen vérző volt polgármester még el tudott hajtani, de utána mentővel vitték kórházba.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. September 16. Sunday - 10:45:10 -- Kultúra -- 0

HVG

Az elmúlt években megszaporodtak a nagy formátumú tudósok életét egy mozinéző szemével nézve is izgalmasan feldolgozó filmek. De vajon miért nem ihlette meg eddig a magyar filmipart a nemzetközi viszonylatban is igencsak érdekes és mozgalmas életet élő Szent-Györgyi Albert? Születésének 125. évfordulója alkalmából összeszedtünk 13+1 érdekességet, amit érdemes tudni a Nobel-díjas tudósról. Indulhat a játék: ki mennyiről tudott eddig?

Tovább a HVG oldalára...2018. September 16. Sunday - 10:40:34 -- Időjárás -- 0

Népszava Online

60 billió liter vízzel áraszthatja el Észak- és Dél-Karolinát a hurrikán, a megáradt folyók miatt még 300 kilométerrel arrébb is válsághelyzet fenyeget.

Eddig 20 billió liternyi esőt zúdított pár nap alatt Észak- és Dél-Karolinára a Florence hurrikán - írja a 444.hu a Washington Post cikkei alapján. A két állam villanyvezetékei is megsínylették a vihart, több millió fogyasztó maradt áram nélkül, a helyi szolgáltató figyelmeztetése alapján inkább hetekre, mint napokra.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. September 16. Sunday - 10:31:39 -- Időjárás -- 0

HVG

Vasárnap kezdetben nyugaton és helyenként északkeleten lehet több felhő az égen, az idő előrehaladtával azonban a felhőzet mennyisége ezeken a tájakon is csökken, országszerte sok napsütésre, száraz időre van kilátás.

Tovább a HVG oldalára...2018. September 16. Sunday - 10:28:58 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Bár nyugdíj korrekció nem lesz, amelyen egy átlagos nyugdíjas tízezreket veszít, de sokan kapnak majd egy összegben nyugdíjprémiumot. Várhatóan az előző évinél 4000 forinttal többnek örülhet egy átlagos nyugdíjas.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. September 16. Sunday - 10:26:44 -- Európai Unió -- 0

168 Óra Online

Addig üzengettünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék… míg végül megértették. És Brüsszel vissza is üzent. Igaz, Strasbourgból, viszont kétharmaddal.

És innentől egyfolytában az hallatszik kormányoldalról, hogy a sok Soros-bérenc (inkluzíve Sebastian Kurz, aki tán még egy hete is világraszóló bruder volt) kommunistákra valló koncepciós perben hamis vádak alapján megbünteti a magyar népet.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...