Havi hírek
2018. September 05. Wednesday - 10:33:17 -- Időjárás -- 0

Zoom.hu

Szerdán a déli óráktól estig szórványosan lehet számítani zivatarokra (a Nyugat-Dunántúlon elhanyagolható eséllyel), intenzívebb gócok elsősorban az Eger-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában fordulhatnak elő. A zivatarokat főként felhőszakadás (30-50 mm, kevés helyen akár 50 mm feletti csapadék) kísérheti, de esetleg szélerősödés (40-65 km/h) és kisebb méretű jég is társulhat hozzájuk.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. September 05. Wednesday - 10:24:53 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Tessely Karolina alapítványa női önismereti táborokat szervez, most a magyarpolányi plébániával és az önkormányzattal közösen vágnak bele egy projektbe.

Tovább a HVG oldalára...2018. September 05. Wednesday - 10:23:23 -- Politika -- 0

HVG

Kovács Zoltán Twitter-bejegyzései már nem elegendőek: a Miniszterelnökség EU-államtitkára a Politicón magyarázza az uniós politikusoknak, miért folyik boszorkányüldözés a magyar kormány ellen.

Tovább a HVG oldalára...2018. September 05. Wednesday - 10:21:26 -- Oktatás -- 0

HVG

A lap cikkében "hadiállapotként" emlegeti azt, amivel az iskolásoknak szembesülniük kellett a szeptemberi becsengetéskor.

Tovább a HVG oldalára...2018. September 05. Wednesday - 10:13:22 -- Időjárás -- 0

Napi.hu

A globális felmelegedéssel függ össze, hogy növekszik az olyan meleg nyári napok száma, amikor 25 fok felett alakulnak a maximumok - mondta Molnár Csilla meteorológus az M1 szerda reggeli műsorában.

Egyértelműen megfigyelhető a növekvő tendencia; az 1970-es években még kevesebb mint 10 ilyen nyári napot regisztráltak egy évben, idén ez a szám már 75 volt - ismertette az MTI tudósítása szerint.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. September 05. Wednesday - 10:09:36 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Az utak fele teljes körű felújításra szorul - annak ellenére, hogy komoly milliárdokat kaszál az állam a közlekedésen.

- mondta el Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt kommunikációs osztályvezetője az Euronews-nak.
A magyar főúthálózat a hetvenes, nyolcvanas épült ki, így azt értelemszerűen nem az azóta megnövekedett forgalomra tervezték. Ugyanakkor a több autó nagyobb adóbevételt is jelent. Több súlyadó folyik be, és több a bevétel a benzinárba épített adókból. Az autópálya-matricák árát ismét több mint 15 százalékkal emelik, drágul az e-útdíj is, ráadásul egyre több főút használatáért is fizetni kell.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. September 05. Wednesday - 10:05:11 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Szerda reggel fél kilenckor hallgatják ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a csengeri örökösnőként emlegetett Sz. Gábornét – tudta meg a 168 óra.

Az asszony egy közjegyzői okirat tanúsága szerint 4,3 milliárd eurós örökség kezelését bízta rá Kósa Lajos, volt debreceni polgármesterre, a politikus édesanyjának pedig 2,5 millió eurót akart ajándékba adni. A lap azt írja: borítékolható, hogy kezdeményezni fogják a nő előzetes letartóztatását. Ügyvédje, Helmeczy László kérdésükre nem tudta megmondani, hogy az asszony hajlandó-e a vallomástételre.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. September 05. Wednesday - 10:02:32 -- Belföld -- 0

Népszava Online

A kormány tovább akarja szigorítani a szociális segély feltételeit januártól: ahol közmunkás van a családban, a nem dolgozó felnőtt aligha kap valamit.

A közfoglalkoztatás Belügyminisztériumban kidolgozott jövő évi terve úgy módosítaná a szociális törvényt, hogy a szociális segély – NER-ben használatos nevén a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) – odaítélésekor 2019 januárjától a közmunkásként szerzett bér összegét számolják bele a háztartás egy fogyasztási egységre eső jövedelmébe.

Tovább a Népszava Online oldalára...