Havi hírek
2018. August 31. Friday - 10:39:20 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

HVG

Berkecz Balázs volt együttes politikus tett feljelentést a Páva Zsolt fideszes polgármester időszakában történtek miatt.

Berkecz azt írta, idén áprilisban tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen költségvetési csalás, illetve hűtlen kezelés, valamint hanyag kezelés bűncselekménye megvalósulása gyanúja miatt, de végül csak most, augusztusban indult el a bűntetőeljárás hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 31. Friday - 10:37:03 -- Időjárás -- 0

!!444!!!

Megosztott lesz a hétvége időjárása - írja az Időkép, és milyen igazuk van. Az előrejelzés szerint az ország nyugati részén 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet, záporok és zivatarok várhatók, míg az Alföldön igazi nyári kánikula lesz, vasárnap 33-34 fok is lehet.

Osz Napsutes E1448605369104 320x180

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. August 31. Friday - 10:31:00 -- Egészség, egészségügy -- 0

Napi.hu

Más országokhoz képest túl rövid ideig élnek egészségben a magyarok. Hogy ez ne így legyen, szakmai programok sora indult az elmúlt három hónapban.

A kórházi rendszer gazdálkodását felmérő vizsgálat eredményére 1,5-2 évet kell várni,és a kórházi fertőzések adatai pedig nem lesznek még egy ideig nyilvánosak, az Emmi ugyanis a Kúriához fordult ez ügyben - egyebek mellett erről beszélt egy csütörtöki egészségügyi konferencián Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 31. Friday - 10:26:28 -- Európai Unió -- 0

Napi.hu

Orbán Viktor személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a Sargentini-jelentés vitáját tartják. A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban.

A lap emlékeztet, hogy Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE), 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 31. Friday - 10:21:32 -- Oktatás -- 0

Népszava Online

A tíz darab, hazafias gyerekrajzokkal díszített füzetet tartalmazó csomagokat a XVIII. kerület általános iskoláinak diákjai kapják, összesen mintegy 8700-an.

Ingyenes, nemzeti jelképeket ábrázoló gyermekrajzokkal díszített füzeteket osztogat Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a kerületi általános iskolásoknak – hívta fel figyelmünket egyik olvasónk, miután unokája egy turulmadaras, nagymagyarországos füzettel tért haza. Egy másik füzet borítóján Mátyás király címere, valamint a Szent Korona, az országalma és a királyi jogar látható.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 31. Friday - 10:17:26 -- Politika -- 0

Népszava Online

A szabályozás miatt menekülő feldolgozók miatt akár 30-40 ezer mázsa szőlő is a gazdák nyakán maradhat. A kisbirtokosok szerint a nagyok kiszorítják őket.

Megkongatták vészharangot Tokaj-Hegyalján: a gazdáknak ugyanis tavalyhoz hasonlóan idén is gondot okoz a termés eladása. Van, aki 30-40 ezer mázsányira taksálja azt a mennyiséget, amelyet a borvidéken képtelenek lesznek értékesíteni.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 31. Friday - 10:13:29 -- Politika -- 0

168 Óra Online

Az „idegenrendészeti eljárás” kifejezés néhány évvel ezelőtt heves indulatokat kavart a hazai közéletben.

A botrány akkor tört ki, amikor Szakály Sándor kurzustörténész ezzel a fogalommal írta le, hogy itt élő, de magyar állampolgársággal nem rendelkező, valamint a környező országok üldöztetése elől idemenekült zsidók ezreit deportálták a magyar hatóságok az ukrán–magyar határ Ukrajna felé eső oldalára, ahol aztán éheztették, kínozták őket, majd döntő többségüket – körülbelül tizenötezer embert – meggyilkolták. A korabeli magyar hatóságoknak kétségük sem lehetett afelől, hogy amikor elüldözik innen a zsidókat, akkor vágóhídra, a biztos halálba küldik őket.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...2018. August 31. Friday - 10:10:38 -- Politika -- 0

168 Óra Online

A kormány drámai gyorsasággal hülyíti el a magyarokat, miközben a 21. században nyitott, szolidáris, a világot megértő, ahhoz alkalmazkodó társadalomra van szükség – mondja lapunknak Inotai András közgazdászprofesszor, az MTA Világgazdasági Intézetének volt igazgatója. Szerinte már nemcsak szellemi, de bizonyos értelemben fizikai népirtás is folyik, hiszen egyre többeket üldöz el külföldre a rendszer. A gazdaságban és a társadalomban meglévő feszültségeket egyelőre elrejti, hogy látszólag pörög a magyar gazdaság, de mivel a növekedés főleg külső forrásokra támaszkodik, nem pedig javuló és fenntartható versenyképességre, valamint erősödő társadalmi kohézióra, ezért bármikor megroppanhat.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...