Havi hírek
2018. August 29. Wednesday - 12:27:10 -- Gazdaság -- 0

HVG

Az üzemeltető felcsúti alapítvány közlése szerint "adományokból" fedezik a veszteséget.

Kisvasut

Tovább a HVG oldalára...2018. August 29. Wednesday - 12:05:15 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

"Ügyészségi nyomozás indulhat a rákkeltő gyógyszerek miatt" címmel 2018 augusztus 1-én megjelent cikkünket az egyik gyártó cég valsartan tartalmú készítményét ábrázoló fotóval illusztráltuk.

571590

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 29. Wednesday - 11:59:06 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Ferenc pápa nem kommentálta Carlo Maria Vinanó érsek vasárnapi megnyilatkozását, amelyben lemondásra szólította fel őt a papok által elkövetett bűncselekmények kezelése miatt. Eleinte sokan azt gondolták, hogy a levél hamisítvány, később azonban maga a főpap is elismerte, hogy valóban ő a dokumentum szerzője.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 29. Wednesday - 11:44:16 -- Politika -- 0

Népszava Online

– Nem tart attól, hogy a kormánysajtó célkeresztjébe kerül, amiért az Európai Bírói Egyesülethez (EBE) fordult? Még az sem kizárt, hogy hazaárulónak nevezik majd.

– Felkészültem rá, hogy megkapom a jelzőt. Annyi mindenen keresztülmentem már az elmúlt években, hogy egy csapással több vagy kevesebb már nem számít.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. August 29. Wednesday - 11:37:39 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

A nyári adócsomagban a nyugdíj mellett végzett munka által keletkeztetett nyugdíjemelést már nem kell kérelmezni, a jövőben ez automatikus lesz. A szolgálati időt is máshogy számítják.

A nyugdíj mellett végzett munka által keletkeztetett nyugdíjemelést eddig külön kellett kérelmezni akkor, ha összegyűlt 365 napnyi biztosított munkanap - de most már automatikusan megállapítják bármilyen rövid munkával töltött idő után - idézi a Piac és Profit a nyugdíjszakértő Molnárné dr. Balogh Márta az Adó Online-on megjelent cikkét.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 29. Wednesday - 11:28:27 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Napi.hu

Miután az amerikai hatóságok vizsgálják a Microsoft magyarországi kormányzati üzleteit korrupcióra gyanakodva egy újabb kormányközeli cég lehet az új közbeszerzések nyertese - derül ki a 24.hu cikkéből.

Múlt pénteken a Wall Street Journalnek a Microsoft anyacége elismerte: az amerikai tőzsdefelügyelet és több más hatóság is vizsgálja a 2012-2014 között a magyar kormányzattal a viszonteladóik által kötött szerződéseket. A cég belsővizsgálata ugyanis azt tárta fel, hogy a közvetítő cégek - az ún. LAR-partnerek - hiába kaptak jelentős kedvezményeket a szoftveróriástól annak termékeinek értékesítésére, a hazai állami szerveknek vagy a piaci áron, vagy még annál is drágábban értékesítették a programokat és a licenceket.

Tovább a Napi.hu oldalára...