Havi hírek
2018. August 27. Monday - 10:56:19 -- Időjárás -- 0

vs.hu

A légmozgás is mérséklődik. Reggel 13, délután 24 fok körül alakul a hőmérséklet.

Inbox1673x800

tovább a vs.hu oldalára...2018. August 27. Monday - 10:36:11 -- Politika -- 0

Mérce blog

Nem mondta, hogy vállalná bármilyen ellenzéki pártszövetség EP-listájának vezetését – állítja Karácsony Gergely Zugló polgármestere. A Mércének nyilatkozó politikus szerint a Hír TV-nek a hétvégén azt mondta, nem időszerű a kérdésfelvetés.

A Fidesz holdudvarába frissen visszatért tévécsatorna vasárnap este számolt be kevesebb mint egy perces riportban arról, Karácsony Gergely „vállalná egy baloldali pártszövetség európai parlamenti listájának vezetését”. A videóriportból azonban épp az a rész maradt ki, amelyben kimondja ezeket a szavakat a zuglói kerületvezető.

Tovább a Mérce blog oldalára...2018. August 27. Monday - 10:32:43 -- Közélet -- 0

Zoom.hu

Idei mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe augusztusban a júliusi történelmi csúcsa után, az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt romlottak, de továbbra is optimizmust tükröznek – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt..

Az Európai Unió támogatásával végzett felmérés alapján a konjunktúraindex a júliusi 10,5 pontról 6,7 pontra esett. Az üzleti bizalmi index 13,3 pontra csökkent a júliusi 17,3 pontról, a fogyasztói bizalmi index pedig mínusz 9,0 pontról mínusz 12,2 pontra romlott. A magyar gazdaság várható helyzetének megítélése a szolgáltató cégek kivételével – ahol nem változott – az előző kéthavi romlás után érezhetően kedvezőbb, a lakosság véleménye azonban kedvezőtlenebb lett.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. August 27. Monday - 10:21:24 -- Politika -- 0

Zoom.hu

Közel kétmillió eurós magyar adományból újították fel Irakban azt a keresztény települést, amelyet az Iszlám Állam tarolt le, a helybeliek pedig köszönetük jeléül átkeresztelték városukat: úgy nevezik, hogy Tell-Aszkuf – Magyarország leánya, írja a Magyar Idők a hétfői számában.

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. August 27. Monday - 10:16:54 -- Politika -- 0

Zoom.hu

Ferenc pápa szóra sem méltatja az ellene felhozott vádakat, amelyeket Vatikán volt washingtoni nagykövete juttatott el a katolikus sajtóhoz egy 11 oldalas nyilatkozatban. Carlo Maria Vigano érsek szerint a pápa évek óta tudott Washington volt érsekének, Theodore McCarricknek a szexuális zaklatási ügyéről.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 27. Monday - 10:10:54 -- Média -- 0

HVG

Egyetlen holdingba épülnek be a kormányközeli médiumok, amelyeket Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója felügyel majd – írja a 444.hu.

A lap szerint a holding létrehozásáról még szabadsága előtt döntött Orbán Viktor, a "vezérlőpult" pedig az a cég, a Media Fundamentum Nonprofit Zrt. lesz, amelyet július utolsó napján alapított Liszkay ötmillió forintos jegyzett tőkével.

Tovább a HVG oldalára...