Havi hírek
2018. August 15. Wednesday - 12:55:17 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Iparági pletykák szerint meglepetéssel készül október 1-jére az Intel. A cég ekkor mutathatja be a kilencedik generációs processzorait, és már azt is sejteni lehet, milyen erő lapul majd bennük.

Aspx

Tovább a HVG oldalára...2018. August 15. Wednesday - 12:44:08 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

ATV

Több száz katasztrófamentő egész éjjel kutatott esetleges túlélők után a genovai hídomlás helyszínén, és szerdán napközben is folytatják a munkát.

A rendőrökkel és mentőkkel együtt mintegy ezren dolgoznak ott. Szakértők szerint már évek óta tudni lehetett, hogy veszélyes az autópályahíd. A gigantikus híd kétszáz méter hosszan omlott le, a rajta lévő járművek az 50 méteres mélységbe zuhantak. A legfrissebb hírek szerint emelkedett a halálos áldozatok száma, és már 42 életet követelt a hídomlás, vannak sérültek, köztük súlyosak is, de többen túlélték a tragédiát. Magyar áldozatról nem tud a főkonzulátus.

Tovább az ATV oldalára...2018. August 15. Wednesday - 12:34:43 -- Időjárás -- 0

Napi.hu

Az országon kedden átvonuló vihar okozta károk nyomán országszerte 265 helyszínre riasztották a tűzoltókat - tájékoztatta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-t.

300

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 15. Wednesday - 12:31:19 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Napi.hu

Szerbiában hamarosan jelentősen növelhetik a nyugdíjakat, igaz, az elmúlt években a nyugdíjasok viselték a gazdasági nehézségek legnagyobb terheit.

Novemberben legalább kilenc százalékkal nőnek majd a nyugdíjak Szerbiában, ekkora emelésre még nem volt példa - idézte Aleksandar Vucic szerb elnököt a vajdasági Szabad Magyar Szó. Ha erősödik a gazdasági növekedés, akkor további emelésre lehet számítani.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 15. Wednesday - 12:28:19 -- Belföld -- 0

Napi.hu

Az első félévben ellenőrzött cégek háromnegyedénél talált munkavédelmi hiányosságokat a hatóság, ez javulást jelent az egy évvel korábbihoz képest. A jobb adatok ellenére 35 halálos munkahelyi baleset történt. A kiszabott bírságok ehhez képest eltörpülnek.

Tovább a Napi.hu oldalára...2018. August 15. Wednesday - 12:18:31 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Az erről szóló oldal azóta eltűnt az olasz kormánypárt honlapjáról, de az internet nem felejt.

A Genova közelében történt, legalább 35 halálos áldozatot követelő hídomlás teljes körű kivizsgálását ígérte az olasz kormány. Az A10-es autópályánál található viadukt kedden szakadt le, és a rendőrség korábban azt közölte, hogy a vihar okozhatta a katasztrófát. Úgy vélték, egy hirtelen erős lehűlés előzte meg a szerkezet összeomlását.

Tovább a Népszava Online oldalára...