Havi hírek
2018. August 02. Thursday - 10:10:19 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Kolozsvári Szalonna

A Hír Tv nélkül is felkelt a nap, a madarak éppen úgy csicseregnek, mint tegnap, a hőség sem változott semmit. Miért is kellene görcsölnünk? Amikor az Origót elfoglalta a Fidesz, akkor sem történt semmi rendkívüli.

A vajaskenyér íze nem változott, a busz éppen úgy rázott, amikor nem tudta megkerülni a kátyút. A Magyar Nemzet beszántása után is tovább nőtt a hajunk, a körmünk, télen hó esett, nyáron villámlott és érett a barack. A 168 óra továbbra is megjelenik, csak picit más lett, de a túrós palacsinta íze nem változott semmit és továbbra is folyik a víz a csapból.

Tovább a Kolozsvári Szalonna oldalára...2018. August 02. Thursday - 10:00:09 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

Nyugat.hu

Három éve hunyt el Sinkó László, a Vas megyei gyökerű, körmendi apától és strémi anyától származó színművész elhunyt.

Sinkovits Imre öccse, a régi és az új Nemzeti Színház tagja, a Katona és az Új Színház alapítója, Anthony Hopkins és Roger Moore magyar hangja, a „Másfél millió lépés Magyarországon” című legendás filmsorozat narrátora, Spiró-szakértő, természetimádó, sportőrült és nem mellesleg számtalan színpadi szerep zseniális megformálója 1940. március 18 - án született Budapesten.

Tovább a Nyugat.hu oldalára...2018. August 02. Thursday - 09:50:22 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

HVG

Van nagyobb gond is: a szakemberek szerint úgy élünk, hogy a szükséges erőforrások biztosításához csaknem még egy Föld kellene.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 02. Thursday - 09:47:31 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Megváltoznak a mobilos Facebook navigációs sávjában látható ikonok és elhelyezkedésük. A közösségi oldal üzemeltetői mindenkinél személyre szabott elrendezést szeretnének.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 02. Thursday - 09:45:32 -- Média -- 0

HVG

Sok drámai fordulaton van túl a magyar média, de az nem volt jellemző, hogy volt munkatársak vonuljanak be egykori munkahelyük jelenlegi szerkesztőségébe.

Augusztus első napján visszafoglalták Hír Tv-t, és a hónap végére a Nemzet újraindítását tervezik. És ezek még csak nem is képezik részét az Orbán által szeptemberre ígért nagy változásoknak.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 02. Thursday - 09:42:42 -- Időjárás -- 0

HVG

Füllesztő hőséget tapasztalt az ATV híradós stábja több fővárosi kórházban is, van, ahol a függönyt már csak egy csipesz tartja, máshol vizes törülközővel a nyakukban ültek az idős betegek, hogy el tudják viselni az állapotokat.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 02. Thursday - 09:40:41 -- Időjárás -- 0

HVG

A kulcsszó továbbiakban is a nagy intenzitású felhőszakadás, de ennek ellenére marad a meleg is.

Tovább a HVG oldalára...2018. August 02. Thursday - 09:38:55 -- Rezeda világa -- 0

Huppa.hu

Éppen tegnap volt, hogy 2015 februárjában Simicska Lajos beleordította a nagyvilágba friss felismerését, amit egyébként rajta kívül addig is tudott minden jóérzésű ember: “Orbán egy geci”. 2018 augusztus elsején pedig a délelőtti órákban kikerült a Facebookra egy mém, amelyen a Hír TV bemondónője a szájából előbúvó szövegbuborékban azt tudatta velünk melankolikus naturalizmussal: “Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy Orbán Viktor már nem geci”.

Ennyi volt. A kör bezárult, a homokóra lepergett, a sajtószabadság örvén pedig siratóénekek lepték el a közösségi oldalt, akinek kellett, megtépte a haját, és kaparta az anyaföldet. A veszteség nagy, de nem akkora, mint sokan gondolnák. Én magam például évek óta nem láttam a csatornát, mert a drágalátos szolgáltatóm a G-nap után egészen egyszerűen kivette a csomagból, most majd lehet, visszateszi. Másoknak benne sem volt, vagy, ha mégis, nem néztek ilyet, mert nem volt igényük rá.

Tovább a Huppa.hu oldalára...