Havi hírek
2018. July 20. Friday - 10:16:28 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook szabályzata a kezdetektől úgy szól, leghamarabb 13 éves kortól lehet regisztrálni. A közösségi oldalnál most bejelentették: mostantól betartatják a korhatárt.

A szigor nem csak a 13 évesnél fiatalabbakat érintheti rosszul, hanem a velük napközben Facebookon kapcsolatot tartó szüleiket is. Egy fedett újságíró tevékenysége kellett ahhoz, hogy a Facebook elkezdje komolyan venni a saját maga által hozott szabályokat. A közösségi oldalra történő regisztrációnak – az amerikai törvényeknek megfelelően – már kezdetektől feltétele a legalább 13 éves kor, ám ezt eddig nem vették komolyan.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 20. Friday - 10:10:34 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Egy "gyönyörű szép 0 km-es" autót lehet nyerni a Facebookon? Vagy egy nagyképernyős tévét? Esetleg egy komplett ülőgarnitúrát? Csak egy lájkolást és/vagy egy megosztást kérnek érte? Ha felmerül önben a gyanú, hogy kamu nyereményjátékról van szó, vessen egy pillantást listánkra. Igyekszünk minél teljesebbé tenni, frissen tartani, hogy minél kevesebb embert vezethessenek meg a facebookos csalók.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 20. Friday - 10:02:03 -- Politika -- 0

HVG

Csak 2017-ben 314 millió forintot szórt el a kormányfő és kísérete külföldi utazásokra.

Közérdekű adatigénylésre hivatkozva kérte ki a Népszava a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, hogy hova vezettek Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi külföldi útjai, és hogy mennyibe kerültek ezek.

Mint kiderült, a magyar kormányfő 2017-ben 67 napot töltött hivatalos kiküldetésben külföldön, a 33 úti cél túlnyomó többsége pedig valamelyik európai ország volt.

Tovább a HVG oldalára...