Havi hírek
2018. July 17. Tuesday - 10:27:21 -- Gazdaság -- 0

az én pénzem

Nem tűnnek túl boldognak a nem egészen kiemelt helyen levő balatoni vendéglősök, strandbüfések az idén.

A legutóbbi hétvége hozott némi szépítést, de az időjárás eddig nem volt igazán kegyes a magyar tengernél nyaralókhoz. Talán ez az oka annak, hogy az árak esetenként „csak” annyival nőttek, amennyivel az alacsonyabb áfakulcs miatt mérséklődniük kellett volna – állapította az Azénpénzem.hu felmérése. Az előző hétvégén (korábban igazán, ha egyáltalán, a hétköznapokat tűntette ki a sugárzó napsütés) végre megérkezett a jó strandidő.

Tovább azénpénzem.hu oldalára...2018. July 17. Tuesday - 10:20:55 -- Belföld -- 0

HVG

Az ok: kevesebb búza termett idén, a liszt ára pedig alapból emelkedett. 10-15 százalékos áremelkedés jöhet.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 17. Tuesday - 10:08:41 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Az orvosok megkezdték a betegek átállítását azon 27 valsartan tartalmú vérnyomáscsökkentőről, amit a hatóságok július negyedikén szennyezés miatt vontak vissza a forgalomból.

Azonos hatóanyaggal 24 szer kapható a patikákban, de van ahol már ezeket sem kapni. A múlt héten mintegy 20-30 betegének cserélte le a terápiáját Lénárd Rita belgyógyász szakorvos, ám már ekkor előfordult, hogy a gyógyszertárban nem tudták kiadni a fölírt dózisú készítményt, csak annál erősebb volt.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. July 17. Tuesday - 10:04:06 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Az AV-Comparatives tesztlaborjaiban évek óta minden hónapban felmérik, hogy melyik antivírusszoftver hogyan teljesít.

Most közzétették az idei első félév összesítését. Nem csak kártékony szoftverből, a védekezéshez használható biztonsági programból is rengeteg van a piacon. Az AV-Comparatives évek óta segíti a felhasználókat az eligazodásban: valódi körülményeket szimuláló tesztjeik során azt vizsgálják meg, melyik program használata során hogyan vizsgázik a védelem.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 17. Tuesday - 10:00:32 -- Belföld -- 0

HVG

5 millióan szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Közben 9,6 millióra nőtt az élő szerződések száma.

Rekordon a lakossági adósok száma, június végén csaknem 5,03 millióan szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági alrendszerében, hozzávetőleg 30 ezerrel többen, mint egy éve – olvasható a keddi Világgazdaságban.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 17. Tuesday - 09:56:57 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Külön programot dolgoztak ki, hogyan lehet tovább foglalkoztatni az időseket.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 17. Tuesday - 09:53:45 -- Politika -- 0

Sztárklikk

Az atv.hu tudósítása szerint Bangóné számon kérte a kormányon, hogy a közvélemény júniusig-júliusig nem kapott tájékoztatást. "Elárulta magát államtitkár úr, hónapok óta tudtak erről, csak a választások előtt nem akartak botrányt" - mondta Bangóné a neki válaszoló Rétvári Bencének, az EMMI államtitkárának, akit a szennyezett vérnyomáscsökkentőkről is kérdezett. "Hogyan fordulhat elő, hogy ma Magyarországon nem értesítik a betegeket, hogy milyen rákkeltő gyógyszereket szednek?" - kérdezte Bangóné a kártérítést is firtatva.

Tovább a Sztárklikk oldalára...2018. July 17. Tuesday - 09:49:24 -- Oktatás -- 0

168 Óra Online

A frissen diplomázott magyarok 84,7 százaléka gyorsan el tudott helyezkedni. Az Európai Unió tagországaiban a kilencedik legjobb mutató a magyar, míg az EU-s átlag 80 százalékos – derül ki az Eurostat felméréséből.

Az EU statisztikai hivatal a 20 és 34 év közöttiek elhelyezkedését vizsgálta. Azokat vették bele a felmérésbe, akik három évnél nem régebben kapták meg a diplomájukat, és nem másik iskolába mentek tovább, hanem elhelyezkedtek a munkaerőpiacon.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...