Havi hírek
2018. July 10. Tuesday - 09:38:30 -- Egészség, egészségügy -- 0

!!444!!!

A 40 éves Juhász Albert és 34 éves felesége, Anita egy pénteki napon vitték kórházba 5 hónapos, Zénó nevű gyereküket, tüdőgyulladás miatt. A baba láza nagyon magas volt, a kórházban erre kapott is kúpot, de nem sokkal később visszajött a láz.

„Azt mondták, túl késő van, hogy átszállítsák másik kórházba, de adnak neki fájdalom- és lázcsillapítót. Vénásan adagolták, és mint kiderült, háromszor annyit, mint szabadott volna”

Tovább a !!444!!! oldalára...2018. July 10. Tuesday - 09:35:39 -- Gazdaság -- 0

HVG

Az útiköltséget, a szállást és az étkezést hasonlították össze a magyar tenger és az Adria partján.

A Pénzcentrum nézte meg, hogy egy négytagú család mikor jár jobban, ha a Balatonhoz vagy ha Horvátországba megy nyaralni. Ehhez egy áprilisi felmérést vettek alapul. Ebből az derült ki, hogy a legtöbb magyar, aki Horvátországba készül nyaralni, Krk-, vagy Rab-szigetére indul.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 10. Tuesday - 09:32:59 -- Kultúra -- 0

Zoom.hu

Nemrégiben Vecsei h. Miklós és ifj. Vidnyászky Attila kereste fel a Törőcsik Marit, aki a tervek szerint a két színész édesanyját fogja alakítani Faulkner Míg fekszem kiterítve című művének színpadi változatában – számolt be a Bors. Törőcsik a lapnak elmondta:

„Még nem készítették el velem a felvételt, de beszéltünk róla a fiúkkal. Nagyon szeretem őket és nagyon tetszik a megkeresés. Ha akkor olyan állapotban vagyok, akkor megcsinálom, de ezt csak később tudom biztosan megmondani.”

Tovább a Zoom.hu oldalára...2018. July 10. Tuesday - 09:16:25 -- Gazdaság -- 0

HVG

Az EU elméletben nem szabna akadályt annak, hogy Magyarországon 2019 után is 5 százalékos áfa terhelje az új lakásokat – a közös áfarendszerre vonatkozó jogszabály legalábbis lehetővé teszi ezt.

Tovább a HVG oldalára...2018. July 10. Tuesday - 09:12:15 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Magyarországon évente több tízezren halnak meg azok közül, akik megmenthetők lennének. A 65 évesnél fiatalabbak között szív- és érrendszeri betegségekben az európai átlagnál 3,5-szer több ember hal meg, a vastagbéldaganatok miatti halálozás az uniós adat 2,6-szerese.

A finanszírozás viszonyaira az jellemző, hogy miközben az uniós országokban az egészségügyi kiadások 80 százalékát az állam fizeti, nálunk ez az adat csak 67 százalék. Járóbeteg-ellátásra és gyógyszerekre pedig már többet is költünk. Mindeközben az egészségügy nevű fekete dobozban olyan jelenségek is előfordulnak, amelyekről a közvélemény általában nem is értesül. Ilyen például az egészségügy minőségbiztosításának helyzete, amiről Szauder Ipoly kardiológust kérdeztük.

Tovább a 168 Óra Online oldalára...