Havi hírek
2018. January 21. Sunday - 10:52:56 -- Politika -- 0

HVG

Csak emlékeztetőül a Stop Soros törvénytervezet szerint, "azt a személyt, akinek Magyarországon történő tartózkodása Magyarország nemzetbiztonsági érdekeivel ellentétes vagy a közérdeket veszélyezteti, 8 kilométernyi távolságra tarthatják a határtól".

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz - mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorának adott interjúban.

Tovább...2018. January 21. Sunday - 10:45:49 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

HVG

Például Berettyóújfalun 664-en szerettek volna részt venni a programban, de csak 50 embernek jutott számítógép.

„Idegenek állítanak meg az utcán, megtaláltak fél évszázada nem látott osztálytársak” – lubickol a váratlanul jött népszerűségben Jankuly Jánosné. A berettyóújfalui nyugdíjas pedagógus az elmúlt hetekben szerepelt a tévében, írt róla a hajdúsági és a helyi újság is.

Tovább...2018. January 21. Sunday - 10:34:20 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Pénzcentrum

Több szociális támogatás összege is emelkedik 2018. január elsejétől. Többek között emelkedik az ápolási díj összege, nő a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, a rászoruló időskorúak járadékának és a normatív közgyógyellátásnak a jövedelemhatára, havi 50 ezer forintos támogatást kapnak a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok. Az ápolási díj alapösszege január 1-jétől 5 százalékkal emelkedik, valamint a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápolók számára új támogatási forma lesz elérhető...

Tovább...