Havi hírek
2018. július 22. vasárnap - 12:18:37 -- Időjárás -- 0

HVG

Felhős, olykor zivataros időt lehet ma várni, a hőmérsékletre nem lehet panasz.

Tovább a HVG oldalára...2018. július 21. szombat - 10:45:06 -- Politika -- 0

Népszava Online

Vlagyimir Putyin előbb tudta, mint a magyar kormány, az Országgyűlés, vagy – ha van még ennek a fogalomnak relevanciája Magyarországon – a magyar nép, hogy orosz atomerőművet fogunk vásárolni.

Valószínűleg előbb tudta Orbán Viktornál is: semmi jel nem utal rá, hogy ne az ő fejében fogalmazódott volna meg a gondolat, ellenben számos bizonyíték támasztja alá, hogy azóta is az ő intenciói szerint bonyolódik az üzlet.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. július 21. szombat - 10:39:12 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Már szeptemberben több kórházra kitehetik a „betegellátás szünetel” táblát, ha a kincstár valóban érvényesíti a költségvetési intézményekre szabott regulát. Közben ismét gyűlik a kórházak adóssága, június végén már 35 milliárd forint volt.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. július 21. szombat - 10:36:16 -- Baleset, bűnügy, korrupció -- 0

Népszava Online

Először Galgagyörkön húzták meg a ravaszt a más településeken később hat ember életét kioltó gyilkosok. A faluban ma már vannak, akik felejtenének, de a golyó ütötte lyukak még látszanak.

– Mintha ma lett volna, olyan tisztán emlékszem arra az éjszakára. Mindenki lefeküdt már aznap este, a fiam, a négy és fél éves kisunokám, a férjem, meg én is. Éjfél után durranásokra, meg felvillanó fényekre riadtunk. Nem tudtam, mi történik, a férjem mondta, hogy lőnek ránk – idézi fel a galgagyörki faluszélen álló házuk előtt a 2008. július 21-re virradó éjszakát Bangó Lászlóné.

Tovább a Népszava Online oldalára...2018. július 21. szombat - 10:31:52 -- Életmód -- 0

HVG

A tisztaság mellett kényelmes, nagy ágyra és wifire vágynak a magyar utazók a GKI és a Bónusz Brigád kutatása szerint.

Tovább a HVG oldalára...2018. július 21. szombat - 10:27:25 -- Politika -- 0

ATV

Semmit nem tud a Simicska videóról, és felhatalmazása sincs rá, hogy bármit is mondjon, olyan konkrét információkat, ami a Simicska-videobombával kapcsolatos – ezt Magyar György válaszolta munkatársunknak.

Az ügyvédet azt követően kerestük meg, hogy a Népszava Simicska Lajos környezetéből származó információk alapján arról számolt be: a minden érdekeltségét Nyerges Zsoltnak átadó Simicska Amerikába költözteti fokozatosan a családját, és egyszersmind be is biztosítja magát.

Tovább az atv.hu oldalára...2018. július 20. péntek - 10:16:28 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

A Facebook szabályzata a kezdetektől úgy szól, leghamarabb 13 éves kortól lehet regisztrálni. A közösségi oldalnál most bejelentették: mostantól betartatják a korhatárt.

A szigor nem csak a 13 évesnél fiatalabbakat érintheti rosszul, hanem a velük napközben Facebookon kapcsolatot tartó szüleiket is. Egy fedett újságíró tevékenysége kellett ahhoz, hogy a Facebook elkezdje komolyan venni a saját maga által hozott szabályokat. A közösségi oldalra történő regisztrációnak – az amerikai törvényeknek megfelelően – már kezdetektől feltétele a legalább 13 éves kor, ám ezt eddig nem vették komolyan.

Tovább a HVG oldalára...2018. július 20. péntek - 10:10:34 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

HVG

Egy "gyönyörű szép 0 km-es" autót lehet nyerni a Facebookon? Vagy egy nagyképernyős tévét? Esetleg egy komplett ülőgarnitúrát? Csak egy lájkolást és/vagy egy megosztást kérnek érte? Ha felmerül önben a gyanú, hogy kamu nyereményjátékról van szó, vessen egy pillantást listánkra. Igyekszünk minél teljesebbé tenni, frissen tartani, hogy minél kevesebb embert vezethessenek meg a facebookos csalók.

Tovább a HVG oldalára...