Egy kuckó nyugdíjasoknak
24 HU

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas színésznő hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el, értesült a 24.hu. 88 éves volt. Bara Margit 1928-ban született Kolozsváron, 1955-ben érkezett Magyarországra, játszott többek között Sinkovits Imre oldalán is. 1977-ben visszavonult, 1992-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.


Tovább...

24 HU

Az énekesnő ijesztő élményen van túl. Vasárnap egy koncertjéről tartott a reptér felé, hogy felvegye immár külföldön élő lányát, akivel a pletykákkal ellentétben jó a viszonya, amikor barátnőivel megálltak egy benzinkúton.


Tovább...

Index

Két apró, eddig felfedezetlen hold keringhet az Uránusz két körgyűrűje közelében – állapították meg az Idahói Egyetem szakértői a NASA Voyager 2 űrszondájának harminc éve gyűjtött adataiból.

Rob Chanca és Matt Hedman, az egyetem munkatársai fedezték fel a mintázatokat, miközben a Uránusz körgyűrűiről 1986-ban készült felvételeket vizsgálták. Megfigyelték, hogy az alfagyűrű, a bolygó legfényesebb gyűrűje peremén periodikusan változik a gyűrű anyagának mennyisége. Hasonló, még ígéretesebb mintát fedeztek fel a szomszédos béta gyűrű azonos részén – írja az MTI.

Chancia és Hedman a bolygók gyűrűinek tapasztalt megfigyelői: ők tanulmányozzák a Szaturnusz gyűrűjét is a bolygó körül keringő Cassini űrszonda adatai alapján. Ennek segítségével új megközelítésben vizsgálhatják a Voyager 2 által gyűjtött Uránusz-adatokat is.

Tovább...

Népszava Online

Csupán 150-400 forinttal olcsóbb internetet jelentene az a "Digitális Jólét Alapcsomag", amelyet jövő januárban tervez bevezetni a kormány - írta az Index miután a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkársága a Világgazdaságnak beszámolt a tervekről.

Az új csomag a terv szerint a mobilinternet- és a vezetékes internet-előfizetést is 15 százalékkal teszi olcsóbbá az egyes szolgáltatók kínálatában már szereplő legkedvezőbb internetdíjaknál. Mindezt olyan magánemberek vehetik meg, akiknek az előző egy évben nem volt internet-előfizetésük. Az alapcsomag tartalmáról még egyeztet a titkárság, az azzal kapcsolatos kormány-előterjesztést novemberben nyújthatják be.

HVG

Súlyos kritikái vannak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnökének.

Magyarországon a fogyatékossággal élő emberek számára ma már nem is saját fogyatékosságuk jelenti a valódi hátrányt, hanem az a társadalom, amiben élniük kell – mondta a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) elnöke a Népszavának. Kovács Ágnes szerint ugyanis az utóbbi években elmaradtak a korábbi pozitív irányú, a közszolgáltatások akadálymentesítésére vonatkozó törekvések, a közösségi közlekedésben – de más területen is – egyenesen visszalépés történt.

A MEOSZ elnöke egyebek mellett problémaként említette, hogy a fejlesztésekre szánt uniós források felhasználása nem elég következetes, sokszor szakmaiatlan is.

Tovább...

Kolozsvári Szalonna

Ha valamikor keserű a szám íze, akkor most. Ha köpni kell, akkor most. És mindegy, hogy Orbán, vagy nem Orbán. Ahol most tart ez az ország, ez a társadalom. Ahogy tudjuk egymást gyűlölni. Ahogy fröccsen a nyál a műfogsor mögül, ahogy megfogan az átok: dögölj meg! állat! ávós! köpd ki a tüdődet!

Vénemberek országa. Keserű, gyűlölködő vénemberek védik a bálványukat. Olyanok, akik semmit nem tudnak a demokráciáról, nem is akarnak róla tudni semmit. Le is szarják, nem is értik.

Tovább...

24/7 Info

Október huszonharmadika, mint minden nemzeti ünnepünk, a főhajtás mellett alkalom arra, hogy az aktuális politikai helyzetről beszéljünk. Ma azonban sokkal több, mint egyszerű alkalom. Ez most kivételes alkalom. Nem várhatunk tovább.Az aljas és hazug önkényuralmat, de nevezzük valódi nevén: Orbán Viktort le kell váltani! Akkor is le kell váltani, ha még nem tudjuk pontosan, mi jön utána.

Gyermekeink és unokáink jövője érdekében, méltóságunk védelme végett le kell váltanunk. Az érvénytelen népszavazás – bármit hazudnak is a győzelemről – a hazug Orbánnak és tolvaj bandájának hatalmas kudarc. A Kubatov-listák csődöt mondtak. Az isten pénze is kevés volt. 20 milliárd forint az adófizetők pénzéből kevés volt.

Láttuk őket veszíteni!

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 468 469 470

Legújabb fórumüzenetek

Téma Témaindító Üzenetek Utolsó
Fórum: Képek, festmények
Itt-ott talált képek
marikanet 2520 KiraNeris
2016. okt. 25. k, 08:10
Fórum: Ezt olvastam...
Tudomány friss hírei
KiraNeris 1034 KiraNeris
2016. okt. 25. k, 07:40
Fórum: Film
Nekem ez a film tetszett...
marikanet 69 KiraNeris
2016. okt. 22. szo, 07:34
Fórum: Zene
YouTube videók
marikanet 125 KiraNeris
2016. okt. 22. szo, 07:09
Fórum: Versek, idézetek
Versek
marikanet 1235 KiraNeris
2016. okt. 22. szo, 06:53
Témák: 25 | Üzenetek: 5934 | Megtekintések: 43189

NOL-Hírmatrix