Egy kuckó nyugdíjasoknak
Most & Itt - Föld S. Péter írása

Hát, hogy egyik szavamat a másikba ne őccsem, azzal kezdeném ezt a mesét, mint az összes többit szokás: eccer vót, hol nem vót.

Volt egyszer egy nagyon öreg király. 53 éves is elmúlt már ez a király, mondták is a népek odalent a városban, hogy megette már a kenyerünk javát.

De most nem róla akarok mesélni, hanem arról, hogy ennek a királynak volt egy lánya. De mit is beszélek, nem egy lánya volt neki, hanem több. Csak hát most az egyikről akarok mesélni, úgyhogy töröm is a fejem, miként adjam elő, hogy korrekt legyek, meg számszakilag is rendben legyen a történet.

Tovább...

HVG

Schiffer András nagy levegőt vesz, és lemegy a mélybe, ahol Morvai Krisztina lakozik. Vélemény.

- Szevasz, Péter, itt Feri. Szemeket akarok kilövetni máma.

- Értettem, elnököm, de kurva nehéz ám ezekkel a gumigolyókkal bármit is eltalálni...

- Ne vitatkozz, csináld! Ha eleget lőttök, majd csak sikerül. Tudod, hogy Berija babérjaira hajtok!

Csak így történhetett, és Schiffer András ezt biztosan tudja, mint ahogy az ufókról meg az antigravitációról is bizonyára pontos információi vannak.

Sose tartottam sokra, de határtalan optimizmusom mégis azt sugallta, hogy nem pont ugyanarra a krumpliáramkörre drótozták, amire Morvai Krisztinát, ha ez a név még forgalomban van egyáltalán.

De sajnos igen.

Tovább...

2016. augusztus 30. kedd - 11:57:16 -- Érdekes -- Hozzászólás: 0
24 HU

Valami furcsára figyelt fel az úton egy autós Hatvanban. A férfi hajnalban egy esküvőről tartott haza, amikor észrevette a bekötözött szájú aligátort amit először felfújható játéknak hitt. Azonnal értesítette a segélyhívót, ahol az első pillanatokban kétkedve fogadták bejelentését.

Rendőrök érkeztek a helyszínre, akik felkeltették egy közeli cirkusz két alkalmazottját, hogy befogják az állatot. Az egyenruhások világítottak, a cirkuszosok igyekeztek betenni a helyére, az autós pedig segített nekik – így próbálkoztak


Tovább...

Agrárszektor.hu

Vegyük a világ egyik legnagyobb traktorgyártó vállalatát, keverjünk hozzá letűnt korokat idéző termelési módszereket, végül az egészet spékeljük meg egy radioaktív erőgépekről szóló különös legendával. Ilyen a fehérorosz MTZ/Belarus erőgépek története, amelyet talán még az is hitetlenkedve fogad, aki saját maga élte át.

Egy bolgár blogger-újságíró a közelmúltban Fehéroroszországban járt, hogy közvetlen tapasztalatokat szerezzen az ottani, több évtizedes múltra visszatekintő traktorgyártásról. Számára – és valószínűleg idehaza is sokak számára – az MTZ/Belarus erőgépek régi gyerekkori emlékeket idéznek fel, hiszen a hajdani keleti blokk országaiban a pirosra (vagy kékre) festett traktorok számítottak a leggyakoribb munkaeszköznek a termelőszövetkezetekben.

Tovább...

HVG

A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy Györgyre - mint a támadások kitervelőjére - 20 évet kért az ügyész, azonban elsőfokon a bíróság 13 évre ítélte, a többi vádlott is börtönbüntetést kapott, a legenyhébb 5 év szabadságvesztés.

Taps és "Budaházy-Budaházy" skandálás fogadta a terrorcsoport vezetésével vádolt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszéken, ahol ma hirdettek ítéletet, első fokon. A szimpatizánsok között ott volt Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő is, a tárgyalásra használt díszterem teljesen megtelt.

Budaházy György első fokon 13 év fegyházat kapott terrorcselekmény, testi sértés és kényszerítés miatt, feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A büntetés idejébe beleszámítják az előzetesben és házi őrizetben töltött éveket is. Budaházy György egyik társa 12 év fegyházbüntetést kapott terrorcselekmény, lopás, lőfegyverrel visszaélés miatt, négyen 10 évet, egy további pedig 9 évet kapott. Ketten kaptak két év körüli felfüggesztett szabadságvesztést, a többiek pedig 5-7 év körüli letöltendő szabadságvesztést. A hallgatóság az ítélethirdetés alatt többször felmorajlott.

Tovább...

24 HU

A 145 éves indonéziai Mbah Gotho kezében személyi igazolványával az indonéziai Sragenben lévõ otthonában 2016. augusztus 29-én. Mbah Gotho lehet a világ legöregebb embere, ha az illetékes indonéz hivatalon kívül harmadik fél is megerõsíti állítását. Az indonéz férfi papírokkal tudja igazolni, hogy 1870. december 31-én született. Jelenleg egy francia nõ, Jeanne Calment a korrekorder, õ 122 éves és 164 napos volt, amikor meghalt 1997 augusztusában. (MTI/EPA/Ali Lutfi)

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 449 450 451

Legújabb fórumüzenetek

Téma Témaindító Üzenetek Utolsó
Fórum: Ezt olvastam...
Tudomány friss hírei
KiraNeris 941 KiraNeris
2016. aug. 31. sze, 07:17
Fórum: Képek, festmények
Itt-ott talált képek
marikanet 2394 KiraNeris
2016. aug. 30. k, 07:33
Fórum: Versek, idézetek
Versek
marikanet 1199 KiraNeris
2016. aug. 28. v, 07:46
Fórum: Zene, videók, képek, festmények, versek. BabyPiano topikja
Zene, BabyPiano
marikanet 162 KiraNeris
2016. aug. 28. v, 07:16
Fórum: Napjaink eseményei
Mi történt veled?
marikanet 10 BabyPiano
2016. aug. 17. sze, 11:35
Témák: 25 | Üzenetek: 5654 | Megtekintések: 40285

NOL-Hírmatrix