Egy kuckó nyugdíjasoknak
Index

1938. október 30-án, Halloween előestéjén az amerikai CBS rádió leadta HG Wells híres scifi-regényének, a Világok harcának egészen újszerű rádiójáték-verzióját.


Tovább...

2017. február 24. péntek - 10:42:10 -- Időjárás -- Hozzászólás: 0
Origo

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, és délen többfelé, északon csak szórványosan várható eső, záporeső – írja a Köpönyeg.hu. A szél északnyugatira fordul.

5 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

A péntek reggeli órákig a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharos (65-85 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet – írja a Met.hu. A 80 km/h körüli széllökések a Dunántúl délnyugati, illetve középső részein a valószínűbbek.

Tovább...

Index

Édesanyja lemondott róla, nevelőotthonban élt nyolcéves koráig. Fodrász szeretett volna lenni, de az általános iskola után már nem tanult tovább. Hosszú évekig drogozott, emiatt négy gyerekét is elvették tőle. Pár éve még azt sem tudta, mi fán terem a bazsalikom, ma a Prezi bisztrójának junior menedzsere. Ő a 37 éves Lakatos Heléna, aki a bagi cigánytelepről indult, egy víz nélküli kis lakásból, ma a hatodik kerületben bérel lakást, hamarosan pedig repül Ciprusra, hogy elmesélje, hogyan jutott idáig. Heléna története jól mutatja, milyen csodákra képes az erős akarat és egy elszánt önkéntes. Az Abcúg riportja.

- Ennyi év elteltével, mit érzel, ha Annára, a Bagázs önkéntesére gondolsz, aki a bagi cigánytelepre kijárva addig nyüstölt, míg végre elfogadtad tőle a segítséget?

-Elmondhatatlan hálát.

Tovább...

HVG

Szerdán még változóan napos idő várható, de már 16 fok is lehet, csütörtökön pedig már 17 fok várható sok napsütéssel. Éjszaka sem csökken 0 fok alá a hőmérséklet.

A Kárpát-medencétől északra egy ciklon örvénylik, melynek hidegfrontja a hét elején vonult át fölöttünk. Szerdán ez a ciklon kelet felé távolodik, de az északi országrészt újabb front érinti. Délnyugati, nyugati áramlással fokozatosan egyre melegebb levegő érkezik hazánk fölé - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk rövid napos időszakokkal. A legtöbb felhő a középső és keleti területeken, a legkevesebb a Dél-Dunántúlon lehet.

Tovább...

Index

Önnel is előfordult már, hogy elrontotta a gyomrát, hasmenése vagy hányingere volt, és valaki azt tanácsolta, igyon rá kólát, mert az segít? Régi praktika ez, és kényelmesen hangzik, de sajnos nem nagyon igaz, hiába fordul elő manapság is, hogy még orvosok is ezt ajánlják.

 A szokott magyarázat, hogy a hányással, hasmenéssel rövid idő alatt sok tápanyag és folyadék ürül ki a szervezetünkből, ezért elgyengülünk és kiszáradhatunk, az üdítő viszont megnyugtatja a gyomrot, a benne lévő cukor pedig erőt ad. A protipp az szokott lenni, hogy ne sima kólával (vagy épp más szénsavas üdítővel) próbálkozzunk, hanem várjuk meg, amíg kimegy belőle a szénsav, úgy igyuk.

Tovább...
Index

Nem csak a testünk változik az évek alatt, hanem személyiségünk is nagyot változik, ahogy öregszünk. Az eddigi leghosszabb személyiséggel kapcsolatos kutatásban arra jutottak, hogy annyira mások vagyunk idős korunkban fiatalkori önmagunkhoz képest, hogy akár teljesen más embernek tűnhetünk 14 és 77 évesen.

Tovább...

Index

Micsoda hülyeség már ez, hogy a fenébe fagyna meg gyorsabban a forró víz, mint a hideg? – gondolja most ön. A forró víznek idő kell, hogy hideg víz legyen belőle, onnantól meg nyilván ugyanannyi idő alatt fagy meg, mint a már alapban hideg víz, képtelenség az egész felvetés, hogy megelőzze a meleg víz a hideget megfagyásban. Ez teljesen logikusan is hangzik, és mégis: a jelenség létezik. Pontosabban nem általánosan létezik, de van a kiinduló hőmérsékleteknek, vízmennyiségnek és egyéb paramétereknek olyan tartománya, ahol valóban megfigyelhető.

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 519 520 521

Legújabb fórumüzenetek

Téma Témaindító Üzenetek Utolsó
Fórum: Zene, videók, képek, festmények, versek. BabyPiano topikja
Zene, BabyPiano
marikanet 217 BabyPiano
2017. febr. 23. cs, 10:49
Fórum: Képek, festmények
Itt-ott talált képek
marikanet 2688 KiraNeris
2017. febr. 18. szo, 05:11
Fórum: Ezt olvastam...
Tudomány friss hírei
KiraNeris 1124 KiraNeris
2017. febr. 18. szo, 04:57
Fórum: Versek, idézetek
Versek
marikanet 1284 KiraNeris
2017. febr. 18. szo, 04:54
Fórum: Versek, idézetek
Képes idézetek, bölcsességek...
marikanet 31 KiraNeris
2017. febr. 03. p, 11:24
Témák: 22 | Üzenetek: 6241 | Megtekintések: 46138