Egy kuckó nyugdíjasoknak
2017. január 16. hétfő - 10:48:13 -- Érdekes -- Hozzászólás: 0
24 HU

„Egy családtagom lőtte ezt a két fotót az abnormális méretű telihold éjszakáján. A két kép exponálása között körülbelül 2 másodperc telt el. Ami érdekes számomra: ezek a családtagjaim még nem is hallottak a Photoshopról, nem hogy használták volna valaha” – írja egy felhasználó a Redditen az alább látható két fényképről

Tovább...

Klubrádió

A Süddeutsche Zeitung arra figyelmeztet, hogy a populisták és a nacionalisták üdvözlik Donald Trump megválasztását és azt hiszik, hogy az ő országuk most megint nagy lesz.

De fognak még csodálkozni. Mindenesetre Orbán Viktor nyilvánvalóan tudta, amikor bekapcsolták a leendő elnökhöz, hogy az mostanság olyanokkal is kénytelen telefonálni, akiknek előtte még a nevét sem tudta - áll a cikkben. A magyar politikus szemszögéből a beszélgetés egy csodálatos barátság kezdete lehet, ám Európa számára egy rémálom újabb fejezetét jelzi.

Tovább...
2017. január 16. hétfő - 10:31:11 -- Gazdaság -- Hozzászólás: 0
Népszava Online

A mikro- és kisvállalkozások nem mindig tudják továbbadni az áfacsökkentést a fogyasztóknak. A vendéglátásban nem mérséklődtek az árak, az élelmiszer kereskedelemben hiánycikk lett a baromfihús, ahol pedig van, ott alig csökkent az ára.

Csalódhatott, aki arra számított, hogy egy már leszállított, 18 százalékos áfával kifizetett vacsora olcsóbb is lesz, mint amikor még 27 százalék volt rá az áfa. A vendéglátásban ugyanis nagyrészt maradtak az árak, mert nagy arányban dolgoznak minimálbéren, illetve garantált bérminimumon a munkavállalók amit idén ráadásul kötelező emelni.

Tovább...

Pesti Bulvár

Hallgat a kormány az értelmetlenül külföldre postázott Erzsébet-utalványokról.

Hiába intézett kérdéseket még december végén Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő egyenesen az Országgyűlés elnökéhez adresszálva – hogy még ő is megértse – az utazó utalványokkal kapcsolatban, akkor még mély csend ült a témán.

A szocialista politikus az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban azt szerette volna megtudni, hogy:

-A magyarországi lakcímmel nem rendelkező jogosultak részesülnek-e a juttatásban?

-Ha igen, akkor azokat milyen módon kapják meg az érintettek?

Tovább...

Pesti Bulvár

Rengeteg pénzt költ az állam Orosz és Ukrán nyugdíjasokra. Bár tudjuk, hogy a Habony média mindent megtett azért, hogy Orbán Viktort a nyugdíjasok védőszentjeként állítsa be, bizonyára emlékeznek még Kusovszky Imrénére a Fidesz egyik kedvenc házi nyugdíjasára. Az idős hölgy még a királyi TV-ben hálálkodott Orbán Viktornak a 10 rongyos Erzsébet-utalványért. Az, hogy a Fidesz miként használ fel idős embereket arról itt írtunk korábban.

Magyarország kormányának hivatalos Youtube csatornájára még volt képük felrakni egy videót, ahol Orbán Viktor bejelenti, hogy a kőkemény 0,9 százalékos nyugdíjemelés helyett 1,6 lesz a nyugdíjemelés 2017-ben

Tovább...

Propeller

A jogszabályi előírás ellenére a nyugdíjkorhatárán túl is szolgálhat az Országos Mentőszolgálat 39 mentőautója, pedig január elején betöltötték a 13. életévüket.

2011 előtt 10 évig volt engedélyezett a mentőautók forgalomban maradása, akkor módosította a kormány 13 évre. A gazdasági igazgató utasítása alapján addig maradhatnak, amíg nem sikerül az idei beszerzéséből újat állítani a helyükbe. A sürgősségi orvosok egyik hazai szervezete, a Magyar Oxyológiai Társaság miniszternek írt levélben fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy ezzel megsértik a jogszabályt. S egyben arra is figyelmeztettek, hogy a gazdasági igazgatói szerepkör nem ad lehetőséget a rendelet felülírására.

Bár a cserélendő autók pótlására már tavaly megérkezett kétmilliárd forint az OMSZ számlájára, csak december végén írták ki a tendert 169 jármű beszerzésére. Úgy tudni, e késlekedés oka részben a megbízott mentő-főigazgató személye körüli bizonytalanság volt.

Tovább...

Népszava Online

Az új év első munkanapján levélben értesítette a kórházigazgatókat a kórházfenntartó, hogy az általuk vezetett intézmények pénzügyi-számviteli feladatai április elsejétől átkerülnek az állami intézményeket fenntartó szervezethez. Az érintett 109 kórház vezetőjét és pénzügyes szakembereit hideg zuhanyként érte a döntés, hiszen azt semmilyen előzetes egyeztetés nem előzte meg. Kiderült, hogy fizikailag továbbra is kórházukban dolgoznak majd, ám munkáltatójuk megváltozik, mert az a kórházfenntartó lesz. Megtudták, hogy az átcsoportosítás célja, hogy „a kórházak költségcsökkentéséhez egységesen járuljon hozzá az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK)". Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a kórházak gazdálkodási önállósága nem változik, a rendelkezésre álló források feletti döntések befolyásolása nem cél.

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 506 507 508

Legújabb fórumüzenetek

Téma Témaindító Üzenetek Utolsó
Fórum: Zene, videók, képek, festmények, versek. BabyPiano topikja
Zene, BabyPiano
marikanet 197 BabyPiano
2017. jan. 16. h, 01:48
Fórum: Képek, festmények
Itt-ott talált képek
marikanet 2645 KiraNeris
2017. jan. 14. szo, 04:38
Fórum: Ezt olvastam...
Tudomány friss hírei
KiraNeris 1105 KiraNeris
2017. jan. 14. szo, 04:35
Fórum: Zene
YouTube videók
marikanet 128 KiraNeris
2017. jan. 13. p, 08:11
Fórum: Napjaink eseményei
Egészséggel kapcsolatos hírek életmód tanácsok
KiraNeris 137 KiraNeris
2017. jan. 13. p, 08:03
Témák: 22 | Üzenetek: 6129 | Megtekintések: 45282