Egy kuckó nyugdíjasoknak
Borsonline

Csak Románia és Ukrajna van hazánk mögött a minimális és az átlagnyugdíjak összegében. A nyugdíjszakértő szerint 2030-ig semmi gond nem lehet a magyar nyugdíjrendszerrel, de utána muszáj lesz valamit változtatni.

Bár többszázezer, sokszor a napi megélhetésért küzdő kisnyugdíjas számára hihetetlennek hangzik, de tény: Magyarország az európai középmezőnyben helyezkedik el a nyugdíjak összegének tekintetében. Az átlagos nyugdíj mértéke 2017-ben havi 121 ezer forint, ami ráadásul az átlagfizetések csaknem kilencven százaléka.

Tovább...

Pénzcentrum

Miközben Magyarországon a pincérek bére a földet súrolja, még mindig jócskán elmarad az átlagtól, addig Nagy-Britanniában megfizetik a jó munkaerőt. Ráadásul van előrelépési lehetőség: Laura például alig félév alatt felszolgálóból műszakvezető lett. Két Londonban, a vendéglátőiparban dolgozó magyar osztotta meg velünk tapasztalatait.

A múlt héten robbant a hír, hogy már ősszel aláírhatják azt a kollektív szerződést, ami akár 60 ezer forinttal magasabb bért garantálhat a vendéglátásban illetve a turizmusban dolgozó szakmunkásoknak. Óriási ugyanis a munkaerőhiány, lasszóval kell fogni az embereket.

Tovább...

2017. július 24. hétfő - 09:17:21 -- Blog -- Hozzászólás: 0
Rezeda Világa

Egy nő sípolt vagy sípolni óhajtott a tusványosi szeánszon, ezért őt a hajánál fogva vitték földre. Ellenvéleménynek helye nincs, itt tartunk. Nem székely-magyar, hanem magyar-magyar mókus volt brutálisan bunkó, s mindezt csupán azért kellett rögzíteni, mert a verést már jó előre beígérték az elégedetlenkedőknek.

A Schmidt Mária által lerabolt Figyelőben egy Pindroch Tamás névre hallgató organizmus fenyegetőzött: „A házigazdák szinte rajongásig szeretik Orbánt, és saját kormányfőjükként tekintenek rá. Ne legyen félreértés: Tusnádon ők vannak most is többségben. A fütyülősök jó, ha tudják, a székelyek nem szoktak viccelni, ha a magyarság és kormányfője ellen szervezkedik valaki. Jobb esetben a füttyszóra csak ütni fognak, és nem kérdeznek semmit. A rosszabb esetre ne is gondoljunk, nehogy sírás legyen a vége.”

Tovább...

HVG

Közös nyílt levelet írattatna alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egészségügyi intézmények vezetőivel, amelyben a sajtónak üzennek.


Tovább...

HVG

Villám csapott két nőbe a Kőrös-toroki strandon – írta a Szentesi Mozaik.

Két nőbe csapott bele egy villám vasárnap a Kőrös-toroki strandján – közölte a Szentesi Mozaik, amely fotókat is közzétett a helyszínről.

A helyszínre két mentőautó érkezett, a két középkorú nőt "sokáig próbálták visszahozni" – tette hozzá a lap a Facebookon.

Tovább...

HVG

Egyes régiókban minden negyedik háztartás internet nélküli.

Bár folyamatosan nő a magyar háztartások internetellátottsága, ez uniós összehasonlításban még mindig alacsonynak számít  - írja a Magyar Nemzet, amely a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2016 című kötete alapján azt írja, míg 2010-ben még csupán a hazai háztartások 58 százalékának volt internet-hozzáférése, 2016-ban azonban már 79 százalékának. Ennél jobb a helyzet Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is, csupán Romániában alacsonyabb az internetellátottság a magyarországinál.

Tovább...

!!444!!!

Lényegében feladta a versenyét az U-20-as Európa-bajnokság 3000 méteres gátfutó számában Pavuk Tíra, hogy segítsen felbukott társán. 

A grossetói versenyen a száma esélyese, az ifjúsági olimpiai bajnokságon bronzérmet szerzett Tóth Lili Anna vezetett, amikor megbotlott az egyik gátban és elesett. A mögötte lévők közül nem mindenki tudta kikerülni, a futó az esés és az ütközések miatt nem bírt felállni.

A másik magyar döntős, Pavuk Tíra megállt és megpróbálta felsegíteni a társát. Nem sikerült, Tóth nem tudta folytatni a versenyt. Utóbb Pavuk a Nemzeti Sportnak elmesélte, hogy próbálta bíztatni a földön fekvő társát, hogy álljon fel, menjen tovább, de Tóth azt mondta, hogy szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van.

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 587 588 589