Egy kuckó nyugdíjasoknak
Ma.hu

A felhők fölött mindig kék az ég - és hogy még hányféle színű, ezekből a csodás fotókból mi is megállapíthatjuk.

Egy repülőgépen utazva mindig ámulattal csodáljuk az alattunk elterülő tájat, vagy a felhőket - már amennyit látunk belőlük a kis ablakokon át. Egy 747-es repülőgép pilótája, Christiaan van Heijst azonban szuper panorámaablakon keresztül figyelheti a környezetet.

Hobbiját, a fotózást összekapcsolta munkájával - soha jobb hely és alkalom nem kínálkozhat arra, hogy bámulatos képeket készíthessen Nikon D800-asával.

"Kiváltságos helyzetben vagyok - nem sok mindenkinek adatik meg, hogy így találkozzon ezekkel a természeti csodákkal, ahogy én. Lefényképezem, hogy mások is láthassák" - mondta a pilóta.

Zivatarok, naplementék, telihold, északi fény - megannyi káprázat, úgy, ahogyan eddig még nem láttuk.

Tovább...

2016. szeptember 29. csütörtök - 14:59:04 -- Zene -- Hozzászólás: 0
2016. szeptember 29. csütörtök - 11:45:59 -- Politika -- Hozzászólás: 0
Origo

Az MSZP elnöke szerint a népszavazáson olyan kérdésről kérik az emberek véleményét, amelyik nincs feltéve, márpedig "fel nem tett kérdésre nincs jó válasz".

Molnár Gyula szerdán az MSZP ajkai Európa-napján úgy fogalmazott, hogy "ha nincs jó válasz, akkor azt mondjuk, hogy maradjon mindenki otthon október 2-án".

Fél attól, hogy a kormány olyat fog tenni, ami sérti a választások tisztaságát, és csak azt a szavazatot nem lehet elcsalni, amelyik nincs leadva - mondta, a távolmaradásra buzdítva.

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy szeretné látni, mi a közjogi következménye október 2-ának, a kormánypártok mit akarnak benyújtani a parlamentben a népszavazás után.

Népszabadság Online

Csongrádi díszpolgári címre javasolja egy történész Botos József közgazdászt, akit gimnazistaként, az 1956-os forradalom után majdnem agyonvertek a város rendőrkapitányságán. A díszpolgárságra jelölt férfiről a delmagyar.hu írt portrét.

A 77 éves közgazdász nem mindennapi élettörténetét a Nemzeti Emlékezet Bizottsága megbízásából kutatásokat folytató Dányi László történész írta meg. Botos József 1939-ben született iparos- és parasztcsaládban, édesapja a második világháború idején eltűnt a Kárpátokban, így húgával együtt édesanyja és nagymamája nevelte. A csongrádi Batsányi János Gimnáziumban tanult a forradalom idején, és őt választották meg a helyi diákbizottság elnökévé.

Tovább...

2016. szeptember 28. szerda - 12:35:20 -- Érdekes -- Hozzászólás: 0
24 HU

Kopár, töredezett sziklafal - van ilyen sokfelé, de ha megmondjuk, ez micsoda, talán el se hiszed


Tovább...

24 HU

Az Árpád híd pesti hídfőjénél tartott ünnepségen Tóth József (MSZP) polgármester azt mondta: az elnevezéssel a kerület Göncz Árpád szellemisége, felfogása, életútja előtt tiszteleg. A kerület vezetője szerint a környék méltó emlékhellyé válhat, mert a következő tíz év fővárosi megújulásának központi terepe lehet.

Göncz Árpádra példaként lehet tekinteni, mert egész életében a köz ügyét szolgálta, legmagasabb méltóságában is közember maradt

– emelte ki. Hozzátette: a néhai államfőt soha nem kísértette meg a kivagyiság, hitt abban, hogy kialakulhat értelmes politikai párbeszéd, és rangot adott az államfői pozíciónak.

Szeretnénk olyanok lenni, mint ő – összegzett.

Tóth József kitért arra is: úgy tűnik, az eredményes politika napjainkban “a gyűlöletre épül”, Göncz Árpád azonban folyamatosan a nyíltszívűségre, az emberi jóérzésre és a tisztességre próbált hatni.

Tovább...

2016. szeptember 27. kedd - 11:27:30 -- Időjárás -- Hozzászólás: 0
Origo

Kedden változóan felhős időre számíthatunk sok napsütéssel - írja a Köpönyeg.hu. Minimális az esély csapadékra.

Az északnyugati szél megélénkül. 21 fok körüli csúcsértékek lehetnek.

Szerdán délelőtt napos idő várható, majd délután megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor is előfordul. Néhol megerősödhet az ÉNy-i szél. 19 és 24 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 459 460 461

Legújabb fórumüzenetek

Téma Témaindító Üzenetek Utolsó
Fórum: Zene, videók, képek, festmények, versek. BabyPiano topikja
Zene, BabyPiano
marikanet 163 BabyPiano
2016. szept. 29. cs, 11:12
Fórum: Képek, festmények
Itt-ott talált képek
marikanet 2465 KiraNeris
2016. szept. 28. sze, 08:04
Fórum: Ezt olvastam...
Tudomány friss hírei
KiraNeris 998 KiraNeris
2016. szept. 28. sze, 07:27
Fórum: Versek, idézetek
Versek
marikanet 1224 KiraNeris
2016. szept. 27. k, 07:43
Fórum: Mit főzzünk?
Mi volt ma az ebéd?
marikanet 131 KiraNeris
2016. szept. 25. v, 07:00
Témák: 25 | Üzenetek: 5820 | Megtekintések: 42308

NOL-Hírmatrix