Egy kuckó nyugdíjasoknak
2015. november 27. péntek - 10:51:56 -- Blog -- Hozzászólás: 0
Forrás: Tóta W. Árpád írása

Már ma is épülnek a párhuzamos társadalmak, ahol nem érvényes a törvény. Kívülálló nem léphet be, odabent pedig fortyog a gyűlölet, és beszámíthatatlan figurák hadonásznak éles fegyverekkel.

Úgy tűnik, az antigravitációs hajtómű nem jött össze, de ahogy az alkimistáknak, most is sikerült helyette feltalálni valami jelentőset. A zártkörű lakossági fórumot mégpedig.

Ugyanolyan kreativitás és logika kell ehhez is: bátran nemet mondani axiómákra és hagyományokra, tűrni a szkeptikusok gúnyolódását,  aztán diadalmasan előrukkolni az eredménnyel: igenis lehetséges!

Lakossági fórumot egészen eddig azért tartottak politikusok, hogy láthassa és meghallgathassa őket, akit érdekel. Ha sikerült nagyot mondani, felkaphatta a média, de ha nem, akkor is ott volt az esély, hogy helyben azért szereznek vele néhány pontot.

Tovább...

Forrás:

A cukorbetegséget nem a cukor okozza

A cukrok vagy éppen egy-egy típusú cukorféleség fogyasztása és a diabétesz kapcsolatát már többször vizsgálták, és nem sikerült olyan összefüggést kimutatni, amely bizonyítaná azt a feltevést, hogy a cukorbetegséget a nagymértékű cukorfogyasztás okozza. Ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy a magas cukorbevitel és a cukros üdítők mértéktelen fogyasztása esetén fellépő testtömeg-növekedés már kockázati tényező lehet. Ez azonban összefügg az életmód egyéb tényezőivel is, amelyek megelőzhetik, vagy késleltethetik a probléma kialakulását.

Tovább...

Forrás: 24 HU

A filmbéli ház majdnem pontos mása előtt naponta több tízezren haladnak el, de sem az autósok, sem a hetes buszon szendergők nem veszik észre.

Tovább...

2015. november 26. csütörtök - 10:54:00 -- Blog -- Hozzászólás: 0
Forrás: HVG

Ugyanitt migránsokat nagy tételben átveszünk.

Tisztelt Leendő Ügyfelünk!

Még mielőtt reményeink szerint üzleti kapcsolatot létesítünk, szeretnénk pár mondattal bemutatni telephelyünket, ahová a megrendelt árut a szerződéskötést követően leszállíthatják

Tovább...

Forrás: HVG

Lassan több mint aggasztó a magyarországi orvoshiány, hatalmas az elvándorlás a szakmában ,és az egyetemeinken sem képzünk elég orvost, akiknek fele így is külföldiként tanul nálunk, azaz többségük szintén elhagyja az országot. Volt olyan évünk is, mikor többen mentek el, mint ahányan egyáltalán végeztek a képzésükkel.

Hiába nőtt másfélszeresére az orvosi képzésben részt vevők száma, ez sem tudta enyhíteni a hazai orvoshiányt – írja csütörtöki lapszámában a Népszabadság. Az eltelt tíz évben 24 szívsebész és 45 érsebész távozott, míg hazánkban 40 szívsebész és közel 100 érsebész maradt. Az elvándorlás mérséklődésére nem lehet számítani, ugyanis a fejlettebb országok is orvoshiánnyal küzdenek, de hazánkban a volumen kezd aggasztóból riasztó méreteket ölteni, 2-3 ezer orvosi állás betöltetlen, ez tíz megyei kórházat fedhetne le.

Tovább...

2015. november 26. csütörtök - 10:26:53 -- Időjárás -- Hozzászólás: 0
Forrás: HVG

Havazott csütörtökön kora reggel Szegeden - jelentették a Délmagyar olvasói.

Tovább...

Forrás: Adó Online

Sokan készülnek munkaviszonyuk megszüntetésére annak érdekében, hogy legkésőbb 2015. december 31-i folyósítási kezdettel öregségi nyugdíjuk megállapításra kerülhessen, és így részesülhessenek a 2016. évi nyugdíjemelésben.

Gyakori kérdés az, hogyan, mikor történjen ehhez a munkaviszony megszüntetése.

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban Mt.) megkönnyíti, de egyben meg is nehezíti a nyugdíjba készülő munkavállaló munkaviszonyból történő távozásának elrendezését.

Könnyebbséget okoz azzal, hogy nem szabályozza kötötten ezt a helyzetet, az általános munkaviszony megszüntetési lehetőségekkel élhetünk ebben az esetben is.

Nehézséget is eredményezhet azonban ez a szabályozás, amikor nem nyújt lehetőséget a munkáltatónak kifejezetten a nyugdíjjogosultságra alapított felmondási indok alkalmazására.

Mivel a nyugdíj megállapításához nemcsak a munkaviszony, hanem a közalkalmazotti, és a közszolgálati jogviszony megszüntetése is kötelező előfeltétel, kitekintve ezekre a foglalkoztatási területekre, már most utalhatunk arra, hogy itt speciális rendelkezések szabályozzák a kérdést akár a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény (a továbbiakban Kjt.), akár a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban Kttv.) szabályozását nézzük.

Az Mt. 64. § (1) bekezdése szerint a munkaviszony megszüntethető

  • közös megegyezéssel,
  • felmondással,
  • azonnali hatályú felmondással (mely lehetséges azonnali hatállyal a próbaidő alatt, vagy súlyos kötelezettségszegés miatti azonnali hatályú felmondás).

Tovább...

Forrás: Most & Itt - Föld S. Péter írása

Semmiképpen se fegyverrel, arcunkat maszkkal eltakarva. Az ilyen megoldás nem elegáns, ráadásul veszélyes és macerás is valamelyest. Vér is folyhat ilyen esetben, ami, valljuk be, nem a mi ízlésünk szerint való.

Mi ugyanis nem bunkó bakrablók, buta bérgyilkosok, hanem fehérgalléros bűnözők vagyunk.

Vannak ennél sokkal egyszerűbb, a magyar maffiaállam módszereihez jobban illeszkedő megoldások is.Tovább...
Oldal:  [1] 2 3 ... 304 305 306

Legújabb fórumüzenetek

Téma Témaindító Üzenetek Utolsó
Fórum: Képek, festmények
Itt-ott talált képek
marikanet 1477 KiraNeris
2015. nov. 26. cs, 05:19
Fórum: Film
Nekem ez a film tetszett...
marikanet 33 KiraNeris
2015. nov. 26. cs, 05:18
Fórum: Zene
YouTube videók
marikanet 103 KiraNeris
2015. nov. 26. cs, 05:16
Fórum: Ezt olvastam...
Tudomány friss hírei
KiraNeris 601 KiraNeris
2015. nov. 26. cs, 05:13
Fórum: Versek, idézetek
Versek
marikanet 1013 KiraNeris
2015. nov. 26. cs, 05:11
Témák: 25 | Üzenetek: 3856 | Megtekintések: 28320

NOL-Hírmatrix