Egy kuckó nyugdíjasoknak
Forrás: Népszabadság Online

Egy romos házra kapott 622 ezer forintos napkollektor-támogatást Sélley Zoltán V. kerületi jegyző.

Blikk úgy értesült, hogy Sélley egy sok éve félbehagyott építkezéssel pályázott négy éve a több százmilliós támogatásra az akkori fejlesztési miniszternél, Németh Lászlónénál. Az ingatlanon azonban máig nincs se tető, se napkollektor.

A szomszédok szerint ez nem véletlen, hiszen az építkezést már 10 éve abbahagyták. Sélley a bulvárlapnak ugyanakkor azt állította, hogy volt napkollektor a romhalmazon, de mivel nem bírta el a tető, ezért le kellett venni. Amikor a lap rávilágított, hogy a házon nincs tető, a jegyző azt mondta, a kis házikón volt.

Tovább...

Forrás: Faktor

Százhetvenöt ország írta alá New Yorkban a párizsi klímacsúcs megállapodását. Mit jelent ez pontosan? Ez nagy eredménynek számít?

Ez világtörténelmi csúcs. Már az világcsúcs volt, amikor bejelentették, hogy száztizenvalahány ország vesz majd részt az aláíráson.  Már a párizsi klímacsúcson megdőlt az első világrekord azzal, hogy 150 államfő a világtörténelemben nem volt még egy tető alatt. Az, hogy százhetvenöt ország alá is írta a megállapodást, ezután sem várt történelmi esemény. Soha nem volt még ilyen a világtörténelemben, hogy ennyi állam egyszerre aláírt egy egyezményt. Ez nagyon nagy dolog. Egyértelműen azt mutatja, hogy az egész világ megértette: itt már nem csak a jegesmedvékről van szó, meg aranyos, tőlünk távol lévő, absztrakt dolgokról, nem az unokáinkról meg a dédunokáinkról, hanem rólunk.

Tovább...


Forrás: HVG

És addig csak reménykedni lehet, hogy nem lesz semmi baj. Az ortopédián és reumatológián és a szemészeten sem sokkal jobb a helyzet.

Egyes szakorvosi rendeléseken átlagosan akár több mint negyven napot is várni kell a betegeknek a vizsgálatokra, a legnagyobb türelemmel a szívpanaszokkal rendelkezőknek kell lenniük – írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet pénteki számában, egyaránt a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség felmérésére hivatkozva. A Népszabadság a szakrendelők érdekvédelmi szervezetének kutatására hivatkozva kifejtette, a sebészeti és a fül-orr-gégészeti rendelésre átlagosan már 2-3 nap alatt bejuthatnak a betegek, ezzel szemben a nőgyógyászati időponthoz már másfél hét türelem kell, belgyógyászati és neurológiai rendelésre pedig már két hetet kell várni.

Tovább...

Forrás: 24 HU

Nem tudnak mindent kipiktogramozni – mondták a közlekedési társaság ügyfélszolgálatán a megbírságolt újságírónak.

Megbüntettek egy újságírót Debrecenben, mert a villamoson belekortyolt a nála lévő ásványvízbe.

A Magyar Nemzet bukkant rá a nemzeti sportos Cserháti Zoltán Facebook-bejegyzésére, aki arról írt, hogy az ellenőr háromezer forintra büntette, amikor észrevette, hogy a járművön iszik. Az utazási szabályzatban viszont szerinte csak annyi állt: tilos enni, fagyizni, szeszes italt fogyasztani, hangosan zenét hallgatni.

Cserhátinak a DKV ügyfélszolgálatán azt mondták: nem tudnak mindent kipiktogramozni, ha gondolja, tegyen hivatalos panaszt. Győrben nyáron vizes palackokkal várják az embert az állomáson, Debrecenben meg megbüntetik két kortyért – jegyezte meg.

2016. április 28. csütörtök - 10:33:10 -- Belföld -- Hozzászólás: 0
Forrás: Origo

Szerdán megdőlt a pontyrekord a II. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán

A viharos időjárás ellenére javában zajlik a II. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa, amelyen 17 ország 82 csapata küzd az időjárással és azért, hogy minél több és minél nagyobb pontyokat fogjon az április 30-án záruló verseny ideje alatt.

A viadal eddigi legnagyobb halát egy német csapat, a World of Carpcraft fogta szerdán, Gyenesdiáson.

Tovább...

Forrás: HVG

B. Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója a vád szerint lúggal öntötte le egy nő nemi szervét. Az ügyészség egyszer megszüntette a nyomozást az ügyben, de Polt Péter szerint nem azért, mert a terhelt Mikola István unokaöccse. A felettes ügyész azóta elrendelte a nyomozás folytatását, a férfi ellen vádat emeltek életveszélyes testi sértés miatt.

Ma gyermekeket gyógyít a VI. kerületben B. Krisztián, az a volt kórházigazgató, akit életveszélyes testi sértéssel, egy nő elleni brutális lúgtámadással vádolnak – adta hírül a csütörtöki Népszabadság.

B. Krisztián ügyében még nem döntött a Fővárosi Törvényszék. A vádirat szerint a tettes 2013. március 12-én reggel 8 előtt lakásában támadta meg áldozatát. Előbb a földre teperte, majd kábító hatású injekciót adott a combjába. Ez után leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és távozott.

Tovább...

Forrás: Vital

Az öregedési folyamattal összefüggő betegség jellegzetes tünetei az izomtömeg és izomerő elvesztése, ami pedig az egyensúlyérzékünket, a járási sebességet és a hétköznapi tevékenységek elvégzésének általános képességét is lerontja.

Összetettsége miatt egyelőre nincs globálisan egyetértés a betegség diagnosztikai célú definícióját illetően. Az időskori szarkopéniát vizsgáló európai munkacsoport (EWGSOP) szervezet definíciója szerint a szarkopéniát alacsony izomtömeg jellemzi alacsony izomerővel VAGY alacsony járási sebességgel együtt.

Tovább...

Forrás: Origo

A 2017-es költségvetés kapcsán bejelentette a kormány, hogy jövőre 0,9 százalékkal nőnek a nyugdíjak. Az érdekvédelmi szervezetek felháborodtak, az ellenzék cinikusnak minősítette, miközben a kabinet és a kormánypártok a törvény szövegével védekeznek, illetve az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését emlegetik. A Policy Agenda megnézte, hogy mi is történt a nyugdíjasokkal 2010 óta.

2010 és 2015 között az átlag öregségi nyugdíjak 26 százalékkal nőttek, és a már nyugdíjasok nyugdíja is 21 százalékkal nőtt. Ez az infláció feletti, azaz reálnövekedést jelent. Erre mondható, hogy nemcsak megőrizte a kormány a nyugdíjak reálértékét, hanem több mint egyhavi mértékben növelte is – írja a Policy Agenda.

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 353 354 355

Legújabb fórumüzenetek

Téma Témaindító Üzenetek Utolsó
Fórum: Képek, festmények
Itt-ott talált képek
marikanet 2061 KiraNeris
2016. ápr. 30. szo, 07:02
Fórum: Ezt olvastam...
Tudomány friss hírei
KiraNeris 807 KiraNeris
2016. ápr. 29. p, 07:38
Fórum: Versek, idézetek
Versek
marikanet 1136 KiraNeris
2016. ápr. 28. cs, 06:54
Fórum: Film
Nekem ez a film tetszett...
marikanet 52 KiraNeris
2016. ápr. 28. cs, 06:49
Fórum: Mit főzzünk?
Mi volt ma az ebéd?
marikanet 115 KiraNeris
2016. ápr. 28. cs, 06:45
Témák: 25 | Üzenetek: 4952 | Megtekintések: 35324

NOL-Hírmatrix