Egy kuckó nyugdíjasoknak
24 HU

Most először vált láthatóvá egy üstökös magja az ember számára, amelyből a földi víz eredetére, de esetleg még az élet keletkezésére is értékes információkat nyerhetünk.

A 67P/Csurjumov–Geraszimenko-üstökös (67P/C–G) a Naprendszer keletkezése óta rója köreit csillagunk körül, 1969-ben fedezte fel Klim Ivanovics Csurjumov egy Szvetlana Ivanovna Geraszimenko által készített fotón. Ám közismertségre, sőt nyugodtan fogalmazhatunk úgy, világhírnévre az Európai Űrügynökség (ESA) révén tett szert néhány évvel ezelőtt.

Európai siker: a Rosetta

Az ESA űrszondája, a Rosetta 2014. augusztus 6-án állt pályára az üstökös magja körül, hogy megkezdje a felszín feltérképezését, gáz- és poranyagának, a napszél és az üstökös kölcsönhatásának vizsgálatát. A világ élő egyenesben izgulta végig, ahogy 2014. november 12-én a szonda Philae nevű leszállóegysége landolt az üstökösmag felszínén. Ezzel ez volt az első ember alkotta tárgy, amely simán leszállt egy üstökösön.

Tovább...

Origo

Szombat este, fél killenc és fél tíz között kialszanak több nagyváros, köztük Budapest fényei is a Föld órája nevű környezetvédelmi akció keretében. Budapest díszkivilágítását a János-hegyről kapcsolják le.

Idén a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kapcsolják le a budapesti díszkiviliágítást szombaton 20 óra 30 perckor. A Föld órája nevű globális kezdeményezés magyarországi főszervezője, a WWF Magyarország fejlámpás kirándulást is szervez a Normafán.

Tovább...

Index

Március 27-re hívtak össze rendkívüli közgyűlést, ahol többek között a Weöres Sándor Színház igazgatói kinevezését is tárgyalják. Jordán Tamás kinevezésének egy évvel való meghosszabbítását fogják javasolni és új pályázat kiírását is - tudta meg a Nyugat.hu.  

A szombathelyi színházbarátok nyomására (akik több százan gyűltek össze a legutóbbi közgyűlés idejére tüntetni a Városháza előtt), illetve a kilenc fős baloldali frakció és Molnár Miklós Jordán Tamás mellett tanúsított támogatása miatt változtattak a város vezetői a hozzáállásukon a portál szerint.

Tovább...

Index

Az angolai fővárosban több mint hétszáz otthon vált lakhatatlanná és legalább tizenegy ember életét vesztette a heves esőzések miatt.


Tovább...

Ellenszél

Megszokhattuk már, hogy a Fidesz-kormány nem hisz az adóemelésben, mert azt csak a gonosz, népellenes ellenzék akarja. Ennek apropóján egy újabb sarcot jelentettek be, ami nem két forinttal fogja megrövidíteni a zsebünket.

A kötelezővé tett online számviteli rendszer miatt 20 százalékkal nőhet a temetkezési vállalkozók költsége, amit végső soron az elhunyt hozzátartozói fizetnek majd meg.

Még tavaly decemberben módosították a temetőkről és a temetkezésről szóló törvény végrehajtását szabályzó kormányrendeletet, amelyt olyan szolgáltatásokat is fizetőssé tett, amit eddig ingyen kaptak az elhunyt hozzátartozói. A temetkezési vállalkozásoknak júliusig kell átállni az online számlázási rendszerre, az ehhez szükséges szoftvert azonban csak áremeléssel tudják finanszírozni a cégek – írja a Napi.hu.

Tovább....

Ténytár blog

Nem túl meglepő módon a parlament újraválasztotta Áder Jánost köztársasági elnöknek. A baloldali rivális, Majtényi László sem gondolta valójában, hogy lenne bármi esélye a győzelemre, mint elmondta, akkor maga az ellenzék sem tudott volna megegyezni a jelölt személyéről. Áder úriember módjára megköszönte Majtényinak, hogy vállalta a megmérettetést. Ezért a „Nemzeti Együttműködés Rendszere” is hálás lehet: az egész jelölési folyamat így sokkal demokratikusabbnak számított, hiszen nem csak egyetlen jelölt indult az államfői székért.

Kérdés, hogy a régi-új köztársasági elnök mennyire lesz képes arra, hogy ö legyen a fékek és egyensúlyok rendszerének legfőbb védelmezője. Áder eddigi évei sajnos azt mutatják, hogy személyében inkább látszat az alkotmányosság őrének szerepe, még annak ellenére is, hogy voltak esetek, amikor valóban szembement a Fidesszel.

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 618 619 620

Legújabb fórumüzenetek

Téma Témaindító Üzenetek Utolsó
Fórum: Képek, festmények
Itt-ott talált képek
marikanet 2738 KiraNeris
2017. márc. 22. sze, 11:33
Fórum: Zene
A természet megjelenítése zenei aláfestéssel
Gergo 6 KiraNeris
2017. márc. 22. sze, 11:25
Fórum: Zene
YouTube videók
marikanet 129 KiraNeris
2017. márc. 22. sze, 11:24
Fórum: Versek, idézetek
Versek
marikanet 1302 KiraNeris
2017. márc. 22. sze, 11:21
Fórum: Sütemény receptek
Torták, felfújtak, krémes sütemények
marikanet 105 KiraNeris
2017. márc. 22. sze, 11:19
Témák: 22 | Üzenetek: 6368 | Megtekintések: 47215